Hronika

U Derventu otišao da se zaposli pa se utopio

Derventa: Dragomir Kokoruš (18) iz Petrovca utopio se prekjuče popodne nakon što je upao u vodu na bazenima Olimp u Derventi.

Mada se sumnjalo da ga ja pokosio infarkt, istraga je ipak pokazala da je smrt nastupila utapanjem.

Nezvanično se saznaju da je završio srednju trgovačku školu i da je izvjesno vrijeme radio u jednoj trgovini u Petrovcu, gdje je obavljao praksu.

Potom je, prema riječima mještana, otišao kod rodbine u Derventu, gdje je kucao na više vrata i tražio trajno zaposlenje.

– Skamenila sam se kada sam čula šta se desilo. On je odrastao u Petrovcu s ocem. Roditelji su mu se razveli, a čini mi se da ima mlađe brata i sestru. On je bio zlatno dijete. Miran, povučen, pošten i vrijedan, kaže sagovornica koja poznaje Dragomira.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da se tragedija dogodila oko 17 časova. Iz Doma zdravlja Derventa rekli su da je, odmah nakon prijave da se desila nesreća, vozilo Hitne pomoći upućeno na mjesto događaja. Dragomiru, međutim, nije bilo spasa.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je bio zadnjih dana kod rodbine i prekjuče je bio na bazenu. Navodno je sjedio na ivici bazena, a onda pao u vodu i potonuo. Njegovi poznanici kažu da je bio neplivač.

– Jedna žena ga je primijetila na dnu i počela je dozivatu pomoć. Dvojica mladića su odmah uskočila u vodu i izvukla ga, pričaju mještani Dervente.

Navodno je tih momenata na bazenima bio i jedan medicinski radnik i pokušao je da ukaže prvu pomoć Kokorušu. U jednom momentu mladić je, kako kažu mještani, davao znake života i svi su vjerovali da će dobiti životnu bitku. Zbog toga su, kada su saznali da je umro, posumnjali da je u pitanju srčani udar.

– Međutim, tokom istrage, obdukcijom je nesumnjivo utvrđeno da je riječ o utapanju. Stoga će istraga i narednih dana biti vođena kako bi bile ustanovljene sve činjenice o ovoj nesreći, zaključuje sagovornik, dok u Sportsko-rekreativnom centru “Olimp” izjavu se nije uspjeli dobiti.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!