Politika

Dodik: “Vukovi s Vučijaka” – patriotska formacija za primjer svima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je jedinica "Vukovi s Vučijaka" čisto patriotska formacija koja je pokazala i ohrabrila i druge Srbe na ovim prostorima da se okupe i da zajedno brane i formiraju Republiku Srpsku.

“Na ovom prostoru je i u ranim godinama raspada bivše Jugoslavije postojala visoka svijest o opasnosti koja prijeti srpskom naroda a koja je opravdano temeljena na onome što je srpski narod doživio u Prvom i Drugom svjetskom ratu. Ta svijest je bila visoko patriotska i omogućila je da se formira jedinica ‘Vukovi s Vučijaka’ koja je imala slavan put, koja nije činila zločine, koja je bila na prvim borbenim linijama, jedinica koja nema nijednog optuženog za ratni zločin”, istakao je Dodik nakon posjete Spomen-sobi “Vukovi s Vučijaka” i razgovora sa rukovodstvom ovog udruženja.

On je naglasio da su u temelje Republike Srpske ugrađena dostignuća i ove jedinice.

Loading...

“Ranije smo radili na izgradnji Spomen doma, a sada smo spremni da kroz programe na različitim nivoima omogućimo pripadnicima i porodicama poginulih pripadnika jedinice da riješe sve stambene, smještajne probleme, probleme zapošljavanja sa određenim pijetetom, a prije svega odgovornošću prema stradalima ali i samoj Republici Srpskoj”, naveo je predsjednik Dodik.

On je naglasio da mu je drago što ova jedinica iskazuje apolitičnost u smislu uključivanja u političke stranke, ali daje snažan politički doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

“Ovo je pravi odnos jedinica i njenih pripadnika koji su imali isključivo za cilj ostvarivanje slobode, stvaranje, jačanje i očuvanje Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Slaviša Milanković

Predsjednik Udruženja “Vukovi s Vučijaka” Slaviša Milanković kaže da je tokom današnjeg sastanka bilo riječi o novom odlikovanju jedinice od predsjednika Republike Srpske, kao i da se porodice poginulih i ratni veterani jedinice dodatno pomognu kroz programe zapošljavanja i druge projekte.

Milanković je istakao da jedinica i Udruženje “Vukovi s Vučijaka” apsolutno odbijaju da se miješaju u politiku.

“‘Vukovi’ pripadaju Republici Srpskoj i srpskom narodu. Mi smo Udruženje koje njeguje uspomenu na ratnu jedinicu ‘Vukovi s Vučijaka’, na njenog komandanta Veljka Milankovića i poginule borce, na njihov značaj i doprinos u izgradnji i odbrani Republike Srpske”, poručio je Milanković.

Darko Tomaš

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je predsjedniku Dodiku na pomoći pri izgradnji sadašnjeg Štaba “Vukova”, a jedinici na svemu što su učinili za Republiku Srpsku u ratnom periodu i što čine u mirnodopskim uslovima.

Podsjećajući da je lokalna zajednica u protekle dvije godine zaposlila više od desetoro djece poginulih sa područja opštine Prnjavor, Tomaš je najavio da će u narednim danima sa predsjednikom Dodikom biti razgovarano o programima i prioriotetima zapošljavanja ove kategorije stanovništva.

“Ukoliko svako od nas bude branio Republiku Srpsku hrabrošću i entuzijazmom kako su to radili ranije ‘Vukovi s Vučijaka’, a kako to danas radi predsjednik Dodik, Republici Srpskoj sigurno ništa neće nedostajati” , područio je Tomaš.

Udruženje “Vukovi s Vučijaka” danas ima oko 120 članova, a iz ove jedinice tokom ratnog perioda poginuo je 61 borac.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!