Hronika

Pripremio svoju sahranu: Kupio sanduk i krst, pa pucao sebi u glavu

Prnjavorčanin Franjo Boras (88) odlučio je da ode sa ovog svijeta na nasvakidašnji način. Prije nego što će pod krajnje neobičnim okolnostima ispaliti smrtonosni hitac sebi u glavu, on je do tančina pripremio svoju sahranu. Obezbjedio je grobno mjesto, kupio sebi mrtvački sanduk i krst, odštampao umrlicu i odvojio rakiju za pokoj duše.

Prnjavorčanin Franjo Boras (88) odlučio je da ode sa ovog svijeta na nasvakidašnji način.

Prije nego što će pod krajnje neobičnim okolnostima ispaliti smrtonosni hitac sebi u glavu, on je do tančina pripremio svoju sahranu.

Loading...

Obezbjedio je grobno mjesto, kupio sebi mrtvački sanduk i krst, odštampao umrlicu i odvojio rakiju za pokoj duše.
Kao u nekom filmu, priča je počela da se odmotava kada je tišinu u Ulici Miloša Kondića, nadomak Školskog centra u Prnjavoru, narušio pucanj iz Borasovog dvorišta.

– Poznanici i policajci su bili zatečeni prizorom. U dvorištu, na prostirci sa jastukom bilo je nepomično tijelo vlasnika kuće. Ruka mu je bila vezana za pištolj, a na desnoj sljepoočnici bila je vidna rana od ispaljenog hica – pričaju komšije.

Franjini poznanici kažu i da su im tek tada postale jasne njegove najave da “iza sebe neće ostaviti nikakav nered u kući”. Po ulasku u Borasov dom zatekli su šokantan prizor.

– Dočekao nas je mrtvački sanduk sa pogrebnom posteljinom, kao i sve ostale stvari za ispraćaj pokojnika na onaj svijet. Uz krst, tu su čak bile i umrlice na Franjino ime, kao i flaša sa rakijom za pokoj duše. Ostalo je samo da se popuni prostor za dan i čas njegove sahrane, a sem dvojice sinova, među ožalošćenima naveo je i troje unučadi, kao i komšije i poznanike – pričaju njegovi poznanici.

Nekadašnji službenik opštinske administracije, Franjo se još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka razveo od supruge koja je novi brak zasnovala u Banjaluci. Dvojica sinova iz Kanade, odnosno Amerike, rijetko su mu dolazila. Franjo se odavno žalio da ga izjeda samoća, često najavljujući da će sam sebi prekratiti život.

– Nismo, ipak, ni slutili da je svoj odlazak tako pomno isplanirao. Koje je tek bilo čuđenje pogrebnika kada je Franjo za sebe naručio mrtvački kovčeg. Još prije više godina. A, kada je nedavno još odštampao i svoju umrlicu bilo je jasno da je definitivno odlučio da raskrsti sa ovozemaljskim životom – kažu Franjine komšije.

Pištolj

Kako se nezvanično saznaje, Boras se ubio iz omanjeg rijetkog modela pištolja, koji se ne nalazi u bazi prnjavorske policije.

Izvor
Novosti.rs
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!