Politika

Nastavak rasprave o Fondu solidarnosti za liječenje djece

BANJALUKA – Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2018. godinu.

Fond solidarnosti do kraja prošle godine odobrio je 74 zahtjeva za liječenje 64 djece u inostranstvu, za šta je uplaćeno 1.541.972 KM, rekla je predstavnik ovog fonda Jasminka Vučković.

Ona je navela da su djeca upućivana u zdravstvene ustanove u NJemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Belgiji, Rusiji, Sloveniji i Turskoj.

U izvještaju se navodi da je na računima Fonda solidarnosti na dan 31. decembar 2018. godine bilo 6.018.220 KM, te da je uvid u njihovo stanje na dostupan na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te da se svakodnevno ažurira.

Na dnevnom redu nastavka četvrte redovne sjednice nalaze se i izvještaji za prošlu godinu o radu Ombudsmana za djecu Srpske i Ombudsmana za ljudska prava BiH.

Biće razmatran i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje prema Projektu energetske efikasnosti u BiH.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!