Banjaluka

Šta je Dajak?

Čamac je ranije korišten u trgovačke svrhe, za prevoz robe sa obale na obalu, i uzvodno ili nizvodno.

Dajak je vrsta čamca koja se koristi na rijeci Vrbas na području Banje Luke

Čamac je ranije korišten u trgovačke svrhe, za prevoz robe sa obale na obalu, i uzvodno ili nizvodno. Vrijednost ove trgovine veže se uglavnom za lokalno stanovništvo. Pretpostavlja se da je specifičan način vožnje čamca na Vrbasu proistekao zbog konfiguracije korita rijeke, koja je u Banjoj Luci još uvijek planinska, brza i najvećim dijelom plitka sa kamenim i stjenovitim (sedra) dnom. Iz toga je upravo proistekla konstrukcija čamca, dugog, uskog i plitkog gaza, kako bi u praksi savladali brzake Vrbasa.

Loading...

Plićaci ne dozvoljavaju uptrebe motornih čamaca, a brzina rijeke onemogućava korištenje običnih čamaca.

Sam čamac, još od svog postanka imao je specifičan izgled i oblik trupa prilagođen brzom Vrbasu. Dužine su varirale od šest do devet metara, a širine od 70 centimetara do metra u zavisnosti od namjene i majstora koji ga je pravio. Težina je varirala od 120 do 180 kilograma zbog katrana kojim je čamac premazivan radi zaštite.

Osobine čamca

Dajak naziv obrađenog komada drveta kojim se gura čamac. Upravo taj komad drveta po kojoj se naziva čamac služi za odgurivanje, daje čamcu potrebno ubrzanje za rijeku, a koristi se zbog relativno male dubine gdje veslo ne bi bilo od pomoći. Drvo ima poseban špic ili šticu iz dva spojena dijela.

Prvi dio je komad metalne cijevi u koji ulazi kraj drveta, odnosno dajak, a na koju se nastavlja oštri čelični špic velike tvrdoće, posebno obrađen u kovačnicama.

Štica je dugačka do 25 centimetara, a pored visoke tvrdoće treba da posjeduje optimalnu težinu zbog balansa dajaka. Sam dajak je dugačak četiri metra i poželjno je da je što lakši. Izrađuje se od jelove građe vrhunskog kvaliteta i pravilnih godova. Valjkastog je oblika, a treba da je dovoljno gladak da ne stvara povrede na rukama vozača, a u isto vrijeme dovoljno hrapav da ne klizi iz ruku.

Čamci sa dajakom koji uz izvjesne prepravke i dorade u kasnijim šezdesetim godinama dobijaju savremen izgled.

Ukrasni štit

Najupečatljiviji detalji su krma i špic koji se izrađuju od jednog komada drveta bagrema, jasena, hrasta, rjeđe trešnje, pa čak i mahagonija. Na Vrbasu je nekada bilo mnogo više dajaka, simbola ove rijeke i grada Banje Luke.Danas ih rijetko ko izrađuje.

Posljednji među njima je Andrej Zamolo, koji je taj zanat naslijedio od oca. Dajak je, kaže on, isključivo banjalučki čamac.Naš čamac je jedinstven i prepoznatljiv u cijelom svijetu, a vezan je samo za specifičan, uski dio Banje Luke, oko 15 kilometara dužine, gdje je Vrbas najplići, od kanjona Tijesno do Ade – kaže Zamolo. Kompletna izrada je ručni rad. Trup se pravi od jelovog drveta koje nije mnogo kvalitetno, ali se najlakše nabavlja na ovim prostorima. Ukrasni dio, štit, pravi se od plemenitije i čvršće vrste drveta, poput jasena, hrasta i bagrema da bi se postigla lakša i bolja obrada. Za izradu samo tog ukrasnog dijela, špica koji čuva čamac od udara, potrebna su tri dana i radi se isključivo zimi – pojašnjava Zamolo.

Savršena ravnoteža

Dajakaši kažu da je za upravljanje čamcem potrebna savršena ravnoteža, posebno na nemirnoj rijeci kakva je Vrbas. Međutim, Zamolo ističe da se vožnja može vrlo brzo savladati. Nekome trebaju dva, a nekome sedam dana da savlada tehniku upravljanja dajakom. Prije 40 godina u Banju Luku su dolazili studenti iz Engleske i učili voziti dajak.

Služio za prijevoz robe

Vrbaski čamac nekada je, priča Andrej Zamolo, izgledao drugačije. Bio je mnogo dublji i služio je i za prijevoz robe. Mogao je podnijeti tonu tereta. Danas može povesti gotovo 400 kilograma, odnosno dajakaša i još troje putnika. Nekada je trgovina bila nezamisliva bez ovog čamca. Posjedovati dajak nekada je u Banjoj Luci predstavljalo prestiž. Bilo je bolje proći u dajaku Vrbasom nego centrom grada u dobrom autu.

Izvor
Banjalučke legende i Legendarni Banjalučani
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!