Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

SNSD i DNS napustili sjednicu Parlamenta BiH zbog propalog pokušaja Mektićeve smjene

Parlamentarci iz SNSD-a i DNS-a neće učestvovati u nastavku sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Ovakva odluka donosena je zbog toga što je s dnevnog reda skinut njihov zahtjev za smjenu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Zastupnik DNS-a Borislav Bojić ocijenio je neprihvatljivim da odluke u ime bh. entiteta Republika Srpska donose tri predstavnika iz reda srpskog naroda.

Kako kaže, od 13 predstavnika iz RS-a koji su zastupnici u PSBiH trojica Srba su donijeli odluku da Mektićeva smjena bude skinuta s dnevnog reda.

– Ovdje se vidi da Sarajevo odlučuje koja pitanja i teme će biti razmatrani u Parlamentarnoj skupštini BiH. S tim u vezi, DNS i SNSD donijeli su odluku da ne učestvuju u radu takve Parlamentarne skupštine BiH – rekao je Bojić.

On je kazao da vjeruje kako će u budućnosti interese manjeg bh. entiteta štititi legitimni predstavnici srpskog naroda u državnim institucijama.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košaraca rekao je da politički subjekti iz FBiH pod patronatom Bakira Izetbegovića upravljaju procesima u institucijama BiH zahvaljujući kadru Saveza za promjene.

– Mi nećemo učestvovati u nastavku ove sjednice jer je potpuno jasno da se sa tri glasa iz RS-a odluke donose kako odgovara kontaminiranoj obavještajnoj zajednici Bakira Izetbegovića – rekao je Košarac.

Izvor
Klix
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button