Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Pavić: Želimo da budemo odlučujući faktor

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da ova stranka želi da bude odlučujući faktor u formiranju vlasti i što je još važnije u donošenju odluka i zakona.

“Mi nismo za vlast radi vlasti, mi se borio za vlast da bi mogli realizovati svoj program prema građanima”, rekao je Pavić novinarima u Banjaluci uoči prve izborne konvencije DNS-a koja je održana u Sportskoj dvorani “Borik”.

Prema njegovim riječima, ova konvencija i broj ljudi koji joj prisustvuje DNS-u daje za pravo da vjeruje da će biti “hit” predstojećih izbora.

Pavić je rekao da je ovo početak kampanje i pobjedničkog puta DNS-a.

“Za nas je pobjeda kada ostvarimo ono što smo planirali, odnosno 107.000 glasova, 15 poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i dva poslanika u parlamentu BiH”, naveo je on.

Pavić kaže da je ova stranka pripremila dobar program u kojem je osnova ekonomija, zapošljavanje, očuvanje Srpske i briga o marginalizovanim grupama stanovnika.

“Izabrali smo dobre i iskusne kadrove, a na listama su i mladi i obrazovani, puni znanja i želje da Republika Srpska uspije i doživi prosperitet i to je za nas najbitnije”, kaže on.

Pavić je naglasio da su za DNS izbori praznik demokratije, kako se to i gleda u razvijenom svijetu.

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da je DNS politička opcija koja od izbora do izbora bilježi rast broja glasova i članova.

“Ovo je politička opcija koja se razlikuje od svih ostalih po dva osnovna elementa – to je stranka koja nikada nije podržala prenos nadležnosti sa Srpske na nivo BiH i nikada nije učestvovala u međustranačkim svađama. Ovo je stranka kompromisa i sporazumijevanja i smatramo da svako rješenje kroz ovu formu možemo zadovoljiti”, rekao je Čubrilović, koji je i nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri.

Prema njegovim riječima, glasači imaju razloga da DNS-u daju podršku i ovaj put i u toj stranci, kako je naveo, očekuju istorijski izborni rezultat u odnosu na gotovo dvadeset godina učešća u političkom životu Srpske i BiH.

“Poslije ovih izbora DNS će imati sasvim drugi uticaj i drugačiju viziju svih događanja i presudno će uticati na najvažnije stvari u Republici Srpskoj i BiH”, naglasio je Čubrilović.

Na izbornoj konvenciji predstavljeni su svi kandidati DNS-a za Narodnu skupštinu Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button