Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

KAD VJERA U NEMOGUĆE NADJAČA SVE Đoković osvojio titulu, stao uz “kralja Leonidu” i viknuo: Ovo… je… SPARTA!!! (VIDEO)

Jedna od najneverovatnijih scena na ovogodišnjem US Openu viđena je po završetku finala u kome je Novak Đoković sa 6:3, 7:6(4), 6:3 savladao Huana Martina del Potra.

Bio je Nole otpisan od mnogih krajem 2017. Te neizvjesnost njegovog povratka, te stavovi “zasićen je tenisom, pa sam je rekao da mu on nije više najvažniji u životu”, te ozbiljnost povrede. Jedan od onih koji je vjerovao u Đokovićevu “vjeru u nemoguće”, podvige posle dugog odsustva i potonje hirurške intervencije koja je uslovila novu pauzu, bio je i ostao škotski glumac Džerard Batler.

Batler mnogo voli Đokovića. Kad god je u prilici, gleda ga, bodri ga svim srcem. Škot se, pored ostalih filmskih uloga, proslavio i kao Leonida, kralj Sparte, koji je u Termopilskom klancu, zajedno sa malobrojnim junacima, stao pred hiljade Persijanaca i borio se sa njima.

Jedna od najupečatljivijih scena u filmu “300” je kada “kralj Leonida”, odnosno Batler, umjesto da prihvati kapitulaciju pred neuporedivo većom silom od one kojom raspolaže, persijskog izaslanika “pozdravlja” uzvikom “Ovo je Sparta!” i potom ga nogom gurne u bezdan.

Taj uzvik je, još od pomenutog filma iz 2007, počeo da se koristi u mnogim prilikama, češće šaljivim nego onim baš ozbiljnim, ali je uvijek označavao otpor lošem ishodu događaja, odnosnu borbu do samog kraja, ma kakva da su predviđanja o ishodu. Nešto slično onom Đokovićevom držanju ovdje vrlo dobro poznate vjere u nemoguće, vjere da su čuda moguća – ako se dušom i tijelom prione na rad da bi se ona obistinila.

I, kako je Novak odigrao maestralno u finalu, nastavivši nestvaran povratak posle prošlogodišnje šestomjesečne pauze i ovogodišnje operacije lakta, Batler mu se pridružio u slavlju poslije meča.

Naravno, to nije moglo da prođe bez zajedničkog uzvika “Ovo… je… SPARTA!!!”, a kako je moćno ta scena izgledala u Njujorku, uvjerite se i sami:

Izvor
Blic.rs
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button