Politika

Dodik: Ojačati poziciju Srpske na nivou BiH

BANJALUKA - Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će najbolje zastupati interese građana jer je sve vrijeme pokazivao nepokolebljivu borbu za status Republike Srpske, čiju je poziciju sada potrebno ojačati na nivou BiH.

“U Republici Srpskoj smo uspjeli da institucije učinimo stabilnim. Ostaje nam još da ojačamo poziciju Srpske na nivou BiH. Zato je važno da izbor za predsjednika Srpske bude Željka Cvijanović, a meni data podrška za člana Predsjedništva BiH”, poručio je Dodik na centralnoj tribini SNSD-a u banjalučkom naselju Lazarevo.

On je istakao da je SNSD u Lazarevu uvijek dobijao podršku i da je uvjeren da će tako biti i ovaj put.

Loading...

“Na večerašnju tribinu sam došao da sa građanima podijelim zajedničke vrijednosti o statusu Republike Srpske, potrebnoj stabilnosti i miru, razvoju i njenoj odbrani na svim nivoima. Da se o Srpskoj govori, da se ne oklijeva i ne čeka. Svima nam je važno da imamo stabilne i dobre živote ovdje, kojih nema bez stabilnog političkog sistema”, poručio je Dodik.

On je napomenuo da je veoma važno da u Federaciji BiH podrška bude data srpskoj listi, koju predvodi SNSD.

“SNSD je dugo godina tamo učestvovao u vlasti u pojedinim opštinama i vršio vlast u Drvaru, Grahovu, pa i Glamoču. Ovaj put smo odlučili da zajedno napravimo listu, koju okuplja SNSD, da bi Srbi bili predstavljeni u federalnom Parlamentu i na nivou kantona”, naveo je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da ovi izbori predstavljaju borbu između dva koncepta – onog koji gradi Srpsku i onog koji je ponašanjem u Sarajevu pokazao da je razgrađuje, što građani prepoznaju.

Ona je istakla da su rejonske tribine SNSD-a veće od centralnih skupova cjelokupnog bloka na suprotnoj strani, što je dokaz da građani žele stabilnu Banjaluku i Republiku Srpsku, stabilnu vlast i institucije.

“Banjaluka i republička vlast su čvrsto vezane, jer je ovaj grad vidio ogromna ulaganja, a tu je i sjedište naših institucija, srce političkog i administrativnog života. Građani nam to vraćaju podrškom cijeli niz godina i sigurna sam da će opet podržati politiku SNSD-a. SNSD će opravdati to povjerenje kao i do sada”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da se svi bore za Banjaluku, ali je ona snažno uporište i srce pobjede SNSD-a, i tako će ostati.

“Naša podrška je neupitna i u istočnom dijelu Srpske, tako da idemo u pobjedu zajedno sa narodom, kao i do sada. Građani nas dobro znaju, znaju da smo u teškim vremenima izvukli cijelu Republiku Srpsku iz krize, da ne postoji grupacija u društvu kojoj nismo kao Vlada, predsjednik i Narodna skupština prišli”, istakla je Cvijanovićeva.

Na večerašnjoj centralnoj tribini predstavili su se i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!