Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Određeni privremeni prihvatni centri za migrante

Privremeni prihvatni centri za migrante su bivša fabrika “Bira” i nekadašnji đački dom “Borići” u Bihaću, bivša fabrika “Miral” u Velikoj Kladuši i nekadašnji hotel “Sedra” u Cazinu, odlučio je danas Savjet ministara u tehničkom mandatu.

Ovi objekti za smještaj migranata predaju se na privremeno korištenje Službi za poslove sa strancima, koja je u sastavu Ministarstva bezbjednosti.

Troškove finansiranja rada prihvatnih centara, njihove zakupnine i uspostavljanja, kao i angažmana agencija za zaštitu snosi Međunarodna organizacija za migracije /IOM/, saopšteno je iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu nakon sjednice.

Tokom sjednice konstatovano je da je povećan ulazak migranata u BiH u odnosu na prošlu sedmicu, te da se u BiH trenutno nalazi više od 3.000 njih koji su registrovani i smješteni u prihvatnim centrima, što praktično znači da su uzeti biometrijski podaci i otisci prstiju.

Od 1. januara do 21. februara Službi za poslove sa strancima prijavljeno 1.616 nezakonitih migranata. Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u ovom periodu iskazala su 1.402 lica, a podnesena su i 32 zahtjev za azil.

Najviše migranata je iz Pakistana /19,4 odsto/, Iraka /15,1 odsto/, Sirije /14,6 odsto/, Alžira /11,2 odsto/ i Maroka /10,6 odsto/.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button