Banjaluka

Obnova Kastela po fazama: Dvije kule u novom ruhu (FOTO)

Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je danas obnovljene kule na Kastelu, koje su sanirane u okviru djelimične rekonstrukcije tvrđave.

Iz ovogodišnjeg budžeta Grada za obnovu ulazne kule, koja je oštećena u požaru 2013. godine, i još jedne kule i bedema izdvojeno je 150.000 KM. Izvođač radova je bila beogradska firma „Koto“.

Loading...

– Banjalučani vole Kastel i ovo je mjesto na kojem se dešava dosta kulturnih događaja, posebno u ljetnjem periodu. Zato je važno da se obnovi i da se u potpunosti privede funkciji – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Grad će nastaviti i u narednim godinama budžetskim sredstvima da obnavlja dio po dio tvrđave, jer, nažalost, nema na raspolaganju sredstva iz Evropske unije kojima je ranije obnavljan Kastel.

Govoreći o obnovi artiljerijske kasarne, Radojičić je rekao da to iziskuje znatna sredstva kojih Grad nema, te da su to prevelika ulaganja i za privatni kapital.

Ujedno, gradonačelnik Radojičić je najavio sljedeću fazu obnove Banskog dvora, odnosno rekonstrukciju fasade sa ambijentalnom rasvjetom na ovom objektu.

– Završena je prva faza koja se odnosi na obnovu krova na Banskom dvoru i sada prelazimo na drugu fazu odnosno kompletno vanjsko uređenje. Radovi bi trebalo da počnu u narednih mjesec dana i da budu okončani u roku od šest mjeseci. Tako da bi na proljeće naredne godine imali obnovljenu zgradu Banskog dvora – rekao je Radojičić.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!