Politika

Kesić: “Duboka država” direktno umiješana u izbore u BiH

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić rekao je da u amričkoj administraciji postoji dio starog establišmenta, takozvana “duboka država”, koji misli da ima pravo da u svakoj državi nameće vlast koja njemu odgovara.

Kesić tvrdi da taj dio administraciji stoji iza sankcija potpredsjedniku SNSD-a Nikoli Špiriću, koje su direktno miješanje u izbore s ciljem da bude poslata negativna poruka prema neopredijeljenim biračima u Srpskoj.

Loading...

“Iza sankcija stoje prije svega oni koji su u vezi sa američkom Ambasadom u Sarajevu i još imaju uporište u Stejt departmentu i Savjetu za nacionalnu bezbjednost. Nažalost, predsjednik /SAD Donald/ Tramp još nije uspio da konsoliduje svoju vlast”, rekao je Kesić za “Glas Srpske”.

On je naveo da je odluka o sankcijama Špiriću očigledno miješanje u izbore, ali i licemjerstvo jer američka administracija i mediji stalno govore da treba da se poštuju demokratski procesi i rezultati izbora, a “stalno vuku poteze s ciljem da budu izabrani ljudi koji njima odgovaraju”.

Kesić smatra da američki državni sekretar nema dokaze o korumpiranosti Špirića jer da ih ima dao bi ih tužiocu u BiH.

“Ovako ispada samo još jedan loš i očajnički potez ambasadora SAD u BiH Morin Kormak”, rekao je Kesić.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!