Banjaluka

Zbog sanacije Trnskog mosta roditelji plaćaju prevoz

Roditelji djece koja iz naselja Priječani idu u Osnovnu školu “Desanka Maksimović” u Trnu ogorčeni su jer je sanacija Trnskog mosta, koji povezuje ova dva naselja, počela u vrijeme kada su djeca krenula u školu.

Ovaj most je oštećen do te mjere da mnogima nije bilo prijatno ni pješke preći preko njega, a u vozilima pogotovo.

Roditelji smatraju da je stari most preko kojeg djeca moraju prelaziti kada idu u školu iz Priječana u Trn trebalo da bude saniran tokom ljetnog raspusta, kada djeca nisu išla u školu, jer sada moraju doplaćivati mjesečno 25 KM za prevoz učenika.

Dok su preko mosta mogli prelaziti pješaci i vozila, učenici su brzo mogli pješke doći u školu, a sada moraju ići okolnim putem autobusom.

“Nemamo drugog rješenja, ili da doplatimo prevoz, ili da nam djeca ne idu u školu. Opština Laktaši finansira prevoz po učeniku 20 KM, a mi roditelji doplaćujemo po 25 KM”, kazala je Sanja Nikolić iz Priječana, majka dječaka koji ide u školu u Trn.

Nikolićeva je dodala da prelazak preko mosta nije dozvoljen jer su radovi u toku, a da radnika nema, ili i kada dođu, rade samo do 12 časova.

“Rok za završetak radova je tri mjeseca, a ako nastave ovim tempom, bojim se da će obnova trajati duže”, kazala je Nikolićeva.

Radovan Savanović, direktor OŠ “Desanka Maksimović” u Trnu, rekao je da je problem dolaska učenika u školu riješen.

“Imamo već organizovan prevoz za učenike iz Šušnjara pa smo odlučili, dok traje sanacija mosta, da je najlakše da učenici iz Priječana, njih oko 50, putuju s tim istim prevoznikom”, rekao je Savanović.

Dodao je da će opština Laktaši snositi dio troškova naredna tri mjeseca, koliko je predviđeno da traje obnova mosta, a ostatak će plaćati roditelji.

Sanacija ovog mosta počela je početkom septembra.

Dragana Kovačević, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u opštini Laktaši, rekla je da je u toku sanacija mosta, da su radnici prethodnih dana nabavljali materijal, a da su sada i na terenu.

“Most je bio u jako lošem stanju, a planirano je da se obnovom most ojača, očisti i zaštiti od korozije te postavi metalna kolovozna konstrukcija”, kazala je Kovačevićeva.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!