Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Intervju / Trivić: Odričem se plate na fakultetu ako uđem u Parlament

Ukoliko uđem u Parlament, odnosno dobijem na predstojećim izborima mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odreći ću se plate na Ekonomskom fakultetu na kojem sam trenutno zaposlena.

Želim na taj način da kažem da je PDP ozbiljan u namjeri da sprovede niz ekonomskih mjera koje će Republiku Srpsku učiniti atraktivnom, kako za strane investitore tako i za stanovništvo a jedna primarnih biće: Jedan matični broj, jedna plata sa budžeta – rekla je, između ostalog, u obraćanju građanima Srpske putem Fejsbuk lajv prenosa kandidatkinja PDP –a za NSRS i predsjednica Ekonomskog savjeta Partije demokratskog progresa Jelna Trivić.

Na pitanje otkud u politici rekla je da je to izraz težnje da nadolazeće generacije kao i njena djeca žive u boljem društvu i izvjesnijem okruženju.

– Ne smatram da je to moguće ostvarivo preko noći, ali sigurno jeste ako nas dovoljno bude vjerovalo u to i svako od nas dao neki svoj doprinos u tom smijeru. To definitino dolazi sa promjenom politike jer ona je najuticajnija sfera društva i zat sam i ja tu.

Jelena je u svom djetinjstvu bila prepoznatljiva u društvu i kao izvrstan talenat za sport, pogotovo fudbal i košarku. Tako je u komšiluku bila poznata po „pimplanju lopte“ u kojem je držala rekord u kraju sa nevjerovatna 234 uzastopna udarca bez da lopta padne na tlo, pa se nekoliko pitanja odnosilo i to da li je i dalje rekorder u društvu te zašto se prestala baviti košarkom.

– Daleke, ratne 1993. godine izbrojali smo do 234! Ima i jedna anegdota vezana za to. Jedna komšinica je srela moju mamu i rekla joj da joj je ručak zagorio dok je pomatrala kako „pimplam“ i rekla joj potom: „Ma nije meni žao što sam nju gledala a ni što je ručak zagorio već što je taj dan na meniju bilo meso, a koje je u ratu bilo luksuz“ – kroz smijeh se sjeća Jelena i priznaje da su današnji rekordi znatno manji te da dostižu do nekih 100 – 150 udaraca u nizu.

Jedno od pitanja bilo je i „kako tako mlada a daktorat i dvoje djece iza sebe?“

– Nemam ja baš tako malo godina. Imam sad punih 35 godina, doktorirala sam sa 30 godina. Sa 31 sam rodila prvo dijete a sa 33 drugo i nekako se to sve posložilo u pravi čas. Imam i najboljeg muža na svijetu koji mi je bio ogromna podrška u svemu, a što se djece tiče samo što još nije dojio – priznaje Trivićeva i kaže da su to te mjere obaveze bile ravnomjerno raspoređene te da joj je suprug bio neizmerna podrška , kako u karijeri tako i u majčinstvu, odnosno roditeljstvu.

Šta očekujem od izbora?

-Mogli su ljudi do sada steći utisak o meni da nisam neki euforista, da nisam optimista bez razloga, ali definitivno od ovih izbora očekujem pobjede pojedinačnih kandidata Mladena Ivanića i Vukote Govedarice, čvrsto vjerujem u to. Da ne vjerujem ne bi se ni ja kandidovala. Ja sam kandidat u Nardnoj skupštini i vjerujte mi da meni lično poslanički mandat kao opozicionom poslaniku ništa ne bi značio. A to da li ću ja biti opozicioni ili pozicioni zavisi od toga da li će pobijediti Mladen Ivanić i Vukota Givedarica i čvrsto vjerujem u njihovu pobjedu.

Na pitanje koja joj je plaža na Vrbasu favorit, nedvosmisleno kaže:

“Abacija“. Ja sam se tamo kao dijete kupala, pa čak i na velikom odmoru pošto sa pohađala osvnovnu školu „Dositej Obradović“ a nekadašnju „Kasim Hadžić“ i naravno da mi je Abacija odvijek bila najbliža srcu. Sada se ne kupam na Vrbasu, ponekad možda gore ispod „Garave stijene“. Meni Vrbas nije hladan kao mnogima – šarmantno je završila svoj razgovor sa građanima Srpske Jelena Trivić.

Izvor
Vijesti.ba
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button