Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Vrtić pred zatvaranjem zbog svađe vlasnika obdaništa i objekta: Roditelji brane privatnu predškolsku ustanovu

Privatna predškolska ustanova „Vrtić Naš“ na Petrićevcu, prema rješenju Ministarstva prosvjete, u ponedeljak bi trebalo da prestane sa radom, čemu se roditelji oštro protive.
Višemjesečne nesuglasice vlasnika vrtića Marinja Hrnjeza i vlasnika prostora u Ulici Ivana Gorana Kovačića Svetozara Nišića, gdje je smještena ova ustanova, a koji su ove sedmice zbog fizičkog obračuna završili čak i u policiji, rezultirale su zabranom rada obdaništu, međutim roditelji to nikako ne prihvataju.

– Prezadovoljni smo sadržajima vrtića, tetama koje ih čuvaju, i nećemo dozvoliti da napuste ovaj objekat. Tražimo od ministra da preispita na osnovu čega je negova služba odlučila da obustavi rad vrtića i kako smatraju da je bezbjednost djece ugrožena. Gdje ćemo mi sa 60 dece drugo, u ponedjeljak ih dovodimo u vrtić uprkos svemu – rekao je jedan od roditelja, čije je ime poznato redakciji.

Predškolska ustanova “Vrtic naš” radi od decembra prošle godine, od kada i „počinju tenzije sa vlasnikom prostora Svetozarom Nišićem koji traži raskid ugovora“, priča vlasnik obdaništa Marinjo Hrnjez. On tvrdi da ih je Nišić obmanuo prilikom sklapanja ugovora, te da im je izdao nelegalan objekat, za koji su oni pune dvije godine „pribavljali potrebnu dokumentaciju i privodili ga posebnoj namjeni“, i to sve svojim novcem, za šta, kaže, postoje i svjedoci.
– Potpisali smo ugovor na pet godina, dvije i po godine nismo mogli da obavljamo osnovnu djelatnost zbog nepostojanja potrebne dokumentacije. U međuvremenu smo Nišiću redovno plaćali pripadajuću kiriju. U decembru dobijamo upotrebnu dozvolu za objekat i počinjemo sa radom kao Predškolska ustanova, a isti taj dan je došao Nišić da otkaže ugovo r- govori Hrnjez, koji ne pristaje na raskid ugovora. Ukoliko ne možemo naći rješenje koje bi zadovoljilo obe strane, ostaćemo ovdje još dvije godine, poručuje on.

– Ne tražimo od ministarstva da se stavlja na bilo čiju stranu, nego da postupi po zakonu i donese ispravno rješenje koje bi omogućilo da zajedno smanjimo broj neobuhvaćene djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Veoma je bitno da imamo podršku aktivnog partnera u zajednici, u ovom veoma bitnom segmentu za grad, za RS kao što je predškolska djelatnost- ističe Hrnjez.

Sa druge strane, Svetozar Nišić, inače i predsjednik Udruženja za povrat stare devizne štednje, tvrdi da je on prevaren, da mu je druga strana „podmetnula da na brzinu potpiše ugovor“ i da mu ne plaćaju stanarinu mjesecima. Najavljuje u ponedJeljak i tužbu protiv Hrnjeza.

– On je prevario i državu i mene, uništio mi kuću, ne daju mi tamo da uđem, a sve mi je ostalo i suđe i namještaj. Pokušavao sam da sredimo stanje i da napravimo novi ugovor, on to neće – kaže Nišić, i dodaje da vrtić može biti u njegovom prostoru, ali ne i Hrnjez.

Izvor
srpskainfo
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button