Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Znanje i vještine na točkićima pokazalo više od 200 učesnika prve „Banjalučke rolerijade“ FOTO

Prva „Banjalučka rolerijada“ okupila je više od 200 učesnika svih uzrasta koji su takmičeći se u nekoliko discipilna pokazali znanje i vještine na točkićima.

Masovnu žurku na rolerima na banjalučkom Trgu Krajine organizovala je Škola sporta „Zvjezdica“, a osim učesnika iz svih krajeva Srpske i BiH, takmičili su se i veliki i mali roleraši iz Srbije.

Otvorivši manifestaciju, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić istakao je da nema ljepših događaja od onih koji okupljaju najmlađe i zahvalio  Školi sporta „Zvjezdica“ na trudu koji su uložili da se u Banjaluci po prvi put organizuje rolerijada.

-Ovo je trend koji sve više uzima maha u svijetu, i koji će nadam se i kod nas postati tradicija.Krajnji cilj svih nas treba da bude da djecu koliko je moguće odvojimo od telefona i računara i uvedemo u sportske sale – rekao je Amidžić, podsjetivši da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva za sportske sekcije i vraćanje sporta u škole.

Zadovoljstvo zbog velikog odziva takmičara, ali i sugrađana koji su tokom manifestacije bodrili roleraše nije skrivao ni koordinator  Škole sporta „Zvjezdica“ Srboljub Vuković koji je kazao da je mnogo truda uloženo u organizaciju ove manifestacije.

– Učesnici su vrijedno trenirali i spremali se za osvajanje medalja. Cilj nam je da na ovaj način Banjaluku predstavimo i u turističkom i sportskom smislu i da ovu priču proširimo na našim prostorima – rekao je Vuković i dodao da je bezbjednost takmičara na prvom mjestu.

Veliki i mali roleraši su se takmičili u tri discipline, spid u dužini od 300 metara, zatim su savladavali prepreke na poligonu i vozili slalom.

Sa pobjedničkim žarom u očima, jurišali su glavnom banjalučkom ulicom, vješto zaobilazeći prepreke i hrleći ka cilju. Najbrži i najspretniji su se okitili medaljama.

Dobra atmosfera i pozitivna energija koju su širili zaljubljenici u rolanje vladala je banjalučkim trgom Krajine. Osmjesi djevojčica i dječaka na rolerima govorili su više od hiljadu riječi. Ni oni, kao ni njihovi roditelji, bake i djedovi, koji su došli da ih podrže, nisu krili oduševljenje.

Za vrijeme takmičenja prisutne je zabavljao banjalučki Plesni klub „Blok“. Medijski pokrovitelj manifestacije je „Glas Srpske“.

Izvor
Glassrpske
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button