Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banjaluka dobila prvo javno kupatilo

Na radost građana koji žive u socijalnoj potrebi ili na ulici, a koji nisu u mogućnosti da redovno održavaju ličnu higijenu, juče su u sklopu Udruženja “Mozaik prijeteljstva” otvorene prostorije prvog javnog kupatila u gradu.

Javno kupatilo ima tri tuš-kabine, tri WC-a i kabine za presvlačenje, gdje korisnici svaki radni dan od osam do 16 časova mogu da dobiju sve što im je potrebno za kupanje.

Rajko Mudrić, jedan od prvih korisnika kupatila, juče je kazao da će ovo javno kupatilo mnogo značiti svim ljudima koji ga budu koristili.

“U ‘Mozaik prijateljstva’ dolazim već tri godine i zahvalan sam na uslugama koje dobijam od ovog udruženja”, kazao je Mudrić.

Prostorije za izgradnju javnog kupatila ovo udruženje je dobilo na korištenje od grada u zgradi u naselju Obilićevo, gdje već godinama radi i njihova javna kuhinja “Obrok ljubavi”.

Smiljka Sladojević, član Udruženja “Mozaik prijateljstva”, kazala je da je izgradnja javnog kupatila počela sredinom jula.

“Korisnici kupatila mogu da dobiju sredstva za higijenu, čistu odjeću i obuću, a po potrebi moći će da se ugriju i popiju neki topli napitak”, rekla je Sladojevićeva.

Istakla je da je kupatilo izgrađeno zahvaljujući novčanim i materijalnim donacijama dobrih ljudi, volontera i donatora.

“Preduzeće ‘Elektrokrajina’ nam je izašlo u susret što se tiče električne energije, a da prostorije kupatila održimo u dobrom stanju što duže biće zadužene osobe koje će korisnicima davati ključeve od kupatila i garderobe, kao i sve što je potrebno za kupanje”, rekla je Sladojevićeva.

Korisnici imaju obavezu da nakon što se okupaju srede kupatilo koje su koristili.

Nove prostorije

Udruženje “Mozaik prijateljstva” dobilo je od grada još dva poslovna prostora koja bi uskoro trebalo da budu renovirana.

“Uz javno kupatilo planiramo da adaptiramo još dvije sporedne prostorije, koje su nažalost u devastiranom stanju. I ovaj put nam je potrebna pomoć građana. Svrhu dodatnih prostorija ćemo tek da odredimo nakon što budu renovirane”, kazali su u ovom udruženju.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button