Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: U Sarajevu ću štititi Srpsku

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Modriči da će u Sarajevu kao član Predsjedništva štititi Repbuliku Srpsku i dati joj veći značaj od onoga koji je imala do sada.

“Želim da Republika Srpska bude jaka i smatram da u Predsjedništvu BiH treba da bude odlučniji čovjek koji će preduzeti sve da zaštiti Srpsku”, rekao je Dodik večeras na predizbornom skupu SNSD-a.

On je istakao da je zbog borbe za Republiku Srpsku prihvatio kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je ocijenio da je skrivanje i neisticanje bila odlika rada dosadašnjeg predstavnika Srba u Predsjedništvu BiH, što je Republiku Srpsku ponovo udaljilo od mjesta gdje se odlučuje.

On je naveo da je Modriča mjesto velikih pobjeda politike SNSD-a, podsjetivši da je 12 godina na čelu lokalne vlasti SNSD i načelnik Mladen Krekić i da je iz Modriče bio i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Jelić.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je politika SNSD-a politika za mirnu i stabilnu Republiku Srpsku, što se vidi kroz povećavanje plata i penzija, te razvoj i izgradnju svih krajeva Srpske.

“Vodimo računa o našem narodu, o interesima Republike Srpske i čuvamo nadležnosti Srppske”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da SNSD apsolutno podržava Srpsku listu u Federaciji BiH /FBiH/ u borbi za poboljšanje političkog statusa Srba, što podrazumijeva i poboljšanje opštih uslova za život srpskog naroda u tom entitetu.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Igor Žunić izrazio je uvjerenje u pobjedu SNSD-a 7. oktobra.

On je pozvao birače u Modriči da glasaju za SNSD koji nikada nije iznevjerio svoje glasače i građane, a posebno da svoj glas daju Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, kandidatima za najviše funkcije u Repbulici Srpskoj i zajedničkim organima u BiH.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva Vojin Mitrović ocijenio je kandidatutu Milorada Dodika kao bitnu za Republiku Srpsku, a Dodika kao čovjeka koji će na najbolji način braniti interese Repbulike Srpske i srpskog naroda.

Na predizbornom skupu su govirili i kandidati SNSD-a iz Izborne jedinice četiri za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Modriče Nikola Savić, Mara Milošević i Bojan Vidić.

Skupu u Modirči prisustvovali su i potpredsjednici Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske Risto Marić i Nenad Šabić, kao i na načelnici opština Deventa, Brod i Vukosavlje.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button