Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Tužilaštvo: Predmet koji se odnosi na Željka Karana biće prioritet

Iz Republičkog javnog tužilaštva Srni je potvrđeno da je od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka preuzet predmet koji se odnosi na prijavu podnesenu protiv Željka Karana zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, kao i za nesavjestan rad u službi.

Predmet je, kako navode, preuzelo Posebno odjeljenje ovog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

“Zbog velikog interesovanja javnosti, ovaj predmet će u narednom periodu biti prioritet Tužilaštva, a o ishodu postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena”, rekla je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić, dodavši da za sada ne može iznositi više detalja o tom predmetu.

Mediji su nezvanično objavili da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana podnijelo krivičnu prijavu banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju “Dragičević”.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću riječice Crkvena u Vrbas, u blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usljed utopljenja nastupila smrt.

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo.

Nakon identifikacije tijela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem Facebook grupe “Pravda za Davida”, koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja slučaja smrti Davida Dragičevića.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button