Hronika

Varao ljude na internetu nudeći “Frilens” posredovanje pri zapošljavanju

Lice čiji su inicijali N.S. iz Istočnog Sarajeva uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela prevara i neovlaštena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge oznake robe ili usluge, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Nemanji Stojanoviću.

Loading...

Lice N.S. slobode su lišili policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policiije MUP-a Republike Srpske, a u okviru istrage izvršen je pretres kuće koju osumnjičeni koristi u Istočnom Sarajevu, tokom kojeg su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Lice N.S. se sumnjiči da je pomenuta krivična djela vršio na taj način što se registrovao na sajtove kao što su freelancer.com i upwork.com na kojima se nude i traže frilensing poslovi, te se predstavljao kao zaposlenik dvije banke iz Banjaluke”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a navode da je u ime pribavljanja fiktivne radne dozvole za navodni rad u pomenutim bankama, kao i drugih razloga, osumnjičeni putem usluge “Pejpal” i “Vestern junion” naplaćivao različite novčane iznose od oštećenih.

Prema do sad prikupljenim informacijama, navode iz MUP-a Srpske, osumnjičeni je na svoje ime primio više stotina uplata iz različitih dijelova svijeta.

“Osumnjičeni je, takođe, pravio lažne naloge na društvenoj mreži Fejsbuk na kojima se predstavljao kao zaposlenik u istim bankama, neovlašteno koristio logo i poslovno ime banaka, te je i na taj način komunicirao i dovodio u zabludu oštećene da mu uplate novac u ime obavljanja izmišljenih poslova. Do sad poznati nalozi koje je osumnjičeni koristio u ovu svrhu su Milanko Anđušić, Pavle Simović i Dženifer Lago”, ističe se u saopštenju.

S ciljem dokumentovanja svih krivičnih djela i same istrage, iz MUP-a Srpske mole građane koji su imali kontakt sa ovim licem posredstvom interneta i bili prevareni da to prijave Odjeljenju za visokotehnološki kriminalitet na i mejl adresu [email protected].

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!