Hronika

Pronađeno osam plantaža marihuane

Osam plantaža marihuane na kojima su bile zasađene 1.634 stabljike indijske konoplje, od koje se dobija pomenuta droga, pronađeno je od početka godine.

Tako je zahvaljujući akcijama policije spriječeno da više desetina kilograma marihuane dospije na narko-tržište i ulice Republike Srpske i BiH. Ovi podaci pokazuju da uzgoj trave postaje sve unosniji posao među dilerima narkotika, ali i da mnogi od njih ubrzo padaju u ruke policiji.

– Lani smo otkrili 25 plantaža na kojima su bile zasađene 1.554 stabljike indijske konoplje, dok je za prvih osam mjeseci ove godine otkriveno osam plantaža, ali je na njima bilo više za oko 100 stabljika nego u protekloj godini – rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Danica Gnjatović.

Loading...

Pojasnila je da su narko-dileri indijsku konoplju uglavnom sadili na nepristupačnim terenima u blizini šume.

– Šest plantaža s indijskom konopljom pronađeno je na zapuštenim i zaraslim njivama, a dvije u blizini šume – kazala je Gnjatovićeva.

Dodala je da su za prvih osam mjeseci evidentirali 643 slučaja zloupotrebe opojnih droga, od čega je 178 krivičnih djela i 465 prekršaja.

Najveća plantaža za proizvodnju marihuane pronađena je u Mačkovcima kod Gradiške, gdje su zasađene čak 1.083 stabljike indijske konoplje. Stabljike su bile visoke od metar do skoro dva metra, a indijska konoplja je bila zasađena i sakrivena na njivi među kukuruzima i povrćem. Ova plantaža, jedna od rekordnih po obimu zapljene narkotika, pronađena ja na imanju Miroslava Majstorca (39) iz Gradiške. Plantaža je otkrivena nakon što je Majstorac uhapšen dan ranije sa četiri džointa.

Majstorcu su lisice na ruke stavljene na muzičkom događaju “Kozara fest” na Mrakovici kod Prijedora. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, pretreseni su kuća, zemljište i pomoćni objekti u njegovom vlasništvu, gdje je otkriven veliki broj zasada marihuane. Prilikom pretresa u kući Miroslava Majstorca otkriveno je nešto više od kilogram marihuane spremne za prodaju, a narkotici su bili upakovani u više manjih paketića.

Uhapšen Banjalučanin

Goran Damjanić uhapšen je tokom vikenda zbog sumnje da je na području Banjaluke nabavljao i prodavao marihuanu. Nakon ispitivanja Okružno tužilaštvo zatražilo je od Osnovnog suda u Banjaluci da mu odredi jednomjesečni pritvor.

Pritvor je zatražen zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanje djela. Damjanić je uhapšen u akciji banjalučke policije kodnog imena “Lava” i od njega je zaplijenjeno oko 850 grama marihuane, digitalna vaga i drugi predmeti.

Izvor
glassrpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!