Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

MUP apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje skupove u Banjaluci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra u Banjaluci.

Iz MUP-a navode da će policijski službenici, povodom sutrašnjeg skupa grupe “Pravda za Davida”, koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana.

“Naime, Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom. S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a apeluju na građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

MUP Republike Srpske pozvao je još jednom građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.

“Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Izvor
MUP
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button