Banjaluka

Novina u Ulici Miše Stupara: Montažnim ivičnjacima protiv divljanja po putu

Gradsko Odjeljenje za saobraćaj i puteve izmijenilo je tokom vikenda režim kretanja Ulicom Miše Stupara u Boriku, u nastojanju da se poveća bezbjednost i onemogući prebrza vožnja ovom, jednosmjernom ulicom.

Po prvi put na gradskim ulicama, u ulici uz vodeni park „Akvanu“ uvedeni su montažno-demontažni ivičnjaci, kakvi se često mogu vidjeti u velikim evropskim gradovima.

Uvođenjem ovih ivičnjaka i promjenom režima parkiranja u ovoj ulici, kako objašnjavaju iz nadležnog odjeljenja, nastoje se „prisiliti“ nesavjesni vozači da smanje brzinu, a da se pritom ne narušava komfor vozačima koji se kreću dozvoljenom brzinom.

Loading...

-Od sada će vozači koji su vozili brže ovom jednosmjernom ulicom sa dozvoljenim uzdužnim parkiranjem, morati da uspore jer se putanja njihovog kretanja s jedne strane prebacuje na drugu stranu kolovoza. Ne radi se samo o obilježavanju horizontalne saobraćajne signalizacije već su postavljeni montažno-demontažni ivičnjaci koji će preusmjeravati vozače s jedne strane kolovoza na drugu, kao i odgovarajuća saobraćajna signalizacija – pojasnili su Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, u narednim danima će analizirati efekti uvođenja novog režima saobraćaja u ovoj ulici od kojih će zavisiti i njeno dalje provođenje.

-Za razliku od postavljanja „ležećih policajaca“ koji utiču na sve vozače, provedene aktivnosti u Ulici Miše Stupara ne utiču na udobnost vožnje onih vozača koji se propisno i bezbjedno ponašaju, već isključivo na nesavjesne vozače – naveli su iz odjeljenja.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!