Hronika

Zaplijenjeno 900 kilograma droge, SIPA uhapsila pet osoba

Na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu jutros je zaplijenjeno oko 900 kilograma skanka u kamionu crnogorskih registarskih oznaka, a slobode je lišeno pet lice, državljana Crne Gore, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH su istakli da je riječ o najvećoj zapljeni narkotika na području BiH, a droga je bila namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, gdje dostiže cijenu veću od dva miliona KM, dok je višestruko veća u zemljama EU.

Akcija su rano jutros proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ u saradnji Policijskom upravom Istočno Sarajevo, po nalogu Tužilaštva BiH.

Zaustavljena su dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko vozilo, a droga je pronađena prilikom pretresa u jednom kamionu, dok je pet lica uhapšeno.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Ova lica su pod istragom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa droge.

Tokom akcije ostvarena je izuzetna koordinacija i saradnja između Tužilaštva BiH i policijskih agencija koje su učestvovale u akciji.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!