Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

SzP: Da li su rezultati koje CIK objavljuje odraz volje građana?

Savez za pobjedu (SzP) pozvao je Centralnu izbornu komisiju BiH (CIK BiH) da javnosti kaže da li su rezultati koje objavljuju u potpunosti odraz volje građana

“Primjer samo jednog biračkog mjesta u Gradišci pokazuje da je pokradeno 425 preferencijalnih glasova za kandidate SNSD na listi za Predstavnički dom, što ozbiljno narušava izbornu volju građana. Bezbroj je takvih promjera i u Zvorniku, Trebilju, Foči, Prijedoru, Banjaluci i ostalim mjestima u Republici Srpskoj”, saopšteno je iz SzP.

Kako navode, upozravaju CiK da ako nije ispoštovano pravo samo jednog građanina, povrijeđen je Ustav Republike Srpske.

“Ako je povrijeđen Ustav Republike Srpske, narušen je princip neposredne demokratije što znači da izabrani predstavnici nisu izabrani voljom građana nego brojača glasova. Stoga, od Centralne izborne komisije očekujemo da zaštiti svaki glas jer samo tako se štite Ustav i načela parlamentarne demokratije”, navodi se u saopštenju.

SzP od CIK-a očekuje da za svako biračko mjesto utvrdi da li se slaže broj zaduženih listića, sa zborom iskorišćenih i neiskorišćenih, jer postoje ozbiljni dokazi da su se u subotu na ulicama pojavile hiljade ispunjenih glasačkih listića.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button