Banjaluka

Na Laušu se gradi zgrada za mjesnu zajednicu i policijsku stanicu

Uklanjanjem stare i dotrajale barake na uglu Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, na početku Lauša, ovih dana su počele pripreme za izgradnju novog administrativnog objekta u kom će biti smještena mjesna zajednica i policijska stanica, u okviru zajedničkog projekta Gradske uprave i MUP-a RS.

U okviru priprema za realizaciju ovog projekta, Gradska uprava će ovih dana raspisati javna nabavku za izbor izvođača radova. Prema idejnom projektu, površina planiranog objekta iznosi 1.112 kvadratnih metara, a ukupna vrijednost investicije se procjenjuje na oko milion KM.

Loading...

Po projektu, osim kancelarija za rad mjesne zajednice, ovaj objekat će imati društvena sala oko 150 mjesta, čime će biti riješen višedecenijski problem sa realizacijom društvenih aktivnosti na području jednog od najmnogoljudijih banjalučkih naselja.

– Izgradnjom ovog objekta, po prvi put mjesna zajednica i policijska stanica neće više biti smješteni u tuđim prostorima, što je sada slučaj. Sa druge strane, najveća dobit je u tome što će u ovoj zgradi moći da se organizuju razni događaji, koje sada na Lašu nije bilo moguće izvesti zbog nedostatka adekvatnih prostorija – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

U neposrednoj blizini ove lokacije, uskoro se može očekivati i početak radova na izgradnji kružnog toka, koji bi trebalo da riješi saobraćajne gužve na ovom čvorištu, koje su posebno izražene u jutarnjim i poslijepodnevnim špicevima.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!