Društvo

Raspisan konkurs za studentske stipendije

Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama raspisan je danas.

Grad Banja Luka dodjeljuje tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa, i to: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i za uspjeh na studiju.

Loading...

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Deficitarna zanimanja za akademsku 2018/2019. godinu su: diplomirani profesor matematike i informatike; diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendija prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja, razmatra Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a prijave na konkurs za dodjelu stipendija za uspjeh na studiju razmatra Komisija za dodjelu stipendija učenicima i studentima, za uspjeh u školi, odnosno na studiju.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je predati do 14. novembra, u Prijemnu kancelariju Gradske uprave. Dodatne informacije mogu se dobiti i putem telefona, broj: 051/244-496 ili direktno u kancelariji broj 23.

Ovogodišnjim gradskim budžetom za stipendiranje predviđeno je 1,6 miliona KM, s tim da će, po procjenama, jedna trećina biti usmjerena za studente.

Kompletan konkurs možete pogledati ovdje.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!