Banjaluka

Prikupljeno više od 800.000 KM kroz donacije za igrališta

Od aprila 2017. godine, novo mjesto za igru dobili su mališani iz više naselja širom grada. Ova akcija Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija je jedna od najbolje prihvaćenih aktivnosti od strane građana, i kao takva biće nastavljena i u narednom periodu.

Uz zahvalnost dosadašnjim donatorima, poziv za učešće u akciji i dalje ostaje otvoren za sve zainteresovane kompanije.

Loading...

Tako su, zahvaljujući ovoj akciji, mališani do danas dobili nove prostore za igru u Parku „Mladen Stojanović“ (donacija „Mlijekoprodukta“), u Bulevaru vojvode Živojina Mišića (donacija „Mikrofina“), u Pavlovcu (donacija kompanije „Paspalj“), u MZ Petrićevac, na lokaciji „Žute zgrade“ – donacija građana i preduzeća Žute zgrade – Fortuna, te u Novoj varoši gdje su u Ravnogorskoj ulici veliko igralište sagradile kompanije „Elnos“ i „Tenzo“.

Komapnija „M:tel“ poklonila je sugrađanima dječije igralište i rekreativnu zonu u krugu „Akvane“, a „Hemofarm“ novo igralište najmlađima u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo. „Kroacija osiguranje“ je darovala igralište djeci u naselju Centar Aleja.

Zajedničkim ulaganjem kompanija „Malbašić“, „Gradip“, „Hidrokop“ i „Aragosta“ izgrađena su igrališta u Knežopoljskoj i u Ulici Rade Vranješević u naselju Borik. „Unikredit“ banka donirala je i obnovila igrališta na plaži Abacija i u Bulevaru cara Dušana, dok je „Krajinapetrol“ dao novčanu donaciju od 5.000 KM.

U Zalužanima, novo igralište zajedno su uradile kompanije „Ekskluziv linžeri“ i Građenje Đurić; koncern „Agram– Euroherc“ uz pomoć Grada sagradio je novo dječije igralište u krugu vrtića „Radost“, dok su najmlađi u Karanovcu dobili igralište zahvaljujući donaciji „Drvoprodeksa“ i FK Karanovac.

 

I mališani u Lazarevu dobili su nova mjesta za igru, i to jedno u krugu Osnovne škole „Borisav Stanković“ koje je donirala kompanija „Meridian“ i drugo u Dubičkoj ulici, koje su zajedno obnovili mještani sa tog prostora i Grad.

Zahvaljujući donaciji „Adiko banke“, novo igralište nedavno je izgrađeno i na Starčevici, dok su radovi još u toku na igralištu u Novoj varoši, u stambenom bloku između ulica Dragiše Vasića, Masarikove i Stevana Mokranjca, koje gradi „Tropik“.

 

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!