Hronika

Uhapšena su tri lica i zaplijenjeno oko 11 litara “amfitaminskog ulja”

Amfitaminsko ulje najvjerovatnije bilo pripremljeno za proizvodnju droge amfetamin

Pripadici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, oduzeli su oko 11 litara takkozvanog amfetaminskog ulja, koje je najvjerovatnije bilo pripremljeno za proizvodnju droge amfetamin, i uhapsili tri osumnjičena lica sa područja Visokog.

U okviru započete operativne akcije kodnog naziva “Đanini”, u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode su lišena lica čiji su inicijali M.F. /34/, N.S. /22/ i K.E. /34/, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Loading...

Izvršeni su pretresi na tri lokacije, te pronađeno i oduzeto oko 11 litara amfetaminske baze, takozvanog amfetaminskog ulja, koja je bila najvjerovatnije pripremljena za korištenje u proizvodnji opojne droge amfetamin, putničko vozilo sa namjenski urađenim prostorima za krijumčarenje, vojno i civilno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i sim kartice.

U saopštenju se naglašava da je pravovremenim djelovanjem spriječeno stavljanje u promet nekoliko desetina kilograma droge amfetamin, koja bi bila proizvedena iz “amfetaminskog ulja”, koje se shodno Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH nalazi na listi materija i biljaka pod strogim nadzorom.

Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!