Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Koji gradonačelnici i načelnici idu u Narodnu skupštinu Republike Srpske ?

Dvojica gradonačelnika i načelnik, redom iz SNSD-a, izglasani su u Narodnu skupštinu Republike Srpske

Od njih, najviše glasova osvojio je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja. Petrović je prije četiri godine prvi put ušao u parlament, ali se vratio u Trebinje 2016, kada je pobijedio na lokalnim izborima. Generalni sekretar SNSD-a kaže da je još rano pričati o prihvatanju mandata.

Petrović je u devetoj Izbornoj jedinici osvojio skoro 16 hiljada glasova, po čemu je drugoplasirani SNSD-ovac u Republici Srpskoj. Odmah iza njega po broju glasova je Zoran Stevanović, koji je već 11 godina na čelu Zvornika. Stevanović, koji se nije prije kandidovao za neko zakonodavno tijelo, najradije bi da ostane u Podrinju.

Darko Tomaš, prnjavorski načelnik, ubrzo nakon izbora je kazao da je njegova namjera da ostane prvi čovjek opštine. Načelnik Šipova i bivši poslanik SNSD-a, Milan Kovač, trenutno je “ispod crte”. Ako druga imena na listi ispred njega u Izbornoj jedinici tri uđu u izvršnu vlast, on bi na mala vrata opet ušao u parlament.

Nakon što budu utvrđeni zvanični rezultati, izabrani poslanici odlučice da li će prihvatiti mandate. Ako ih odbiju, mandati se dodjeljuju kandidatima sa najviše glasova u njihovoj izbornoj jedinici. Izlazak na opšte izbore sa načelničkih pozicija se nije svima posrećio. Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice iz SNSD-a, nije prošao. Mileva Komlenović iz Kalinovika je trenutno “na ivici”.

Od tri SDS-ova načelnika na glasačkim listićima, nijedan nije postao parlamentarac. Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, nije dobio povjerenje glasača u osmoj Izbornoj jedinici. U devetoj, nisu prošli Nenad Abramović iz Berkovića, i Goran Karadžić iz Čajniča.

Izvor
Glas Srpske
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button