Društvo

Migranti više neće ulaziti u USK zbog narušavanja bezbjednosti

Komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona kazao je da nove grupe migranata više neće ulaziti na područje USK

Komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić kazao je nakon sastanka operativnog štaba koji se bavi migrantskom krizom da nove grupe migranata više neće ulaziti na područje USK jer nema adekvatnih smještajnih kapaciteta, kao i zbog narušene bezbjednosne situacije u ovom kantonu.

Koričić je kazao da su migranti koji su sinoć zaustavljeni u Ključu istim autobusom vraćeni za Sarajevo. Jedan autobus je vraćen sinoć, a drugi jutros.

Loading...

Policijski komesar je najavio da će policija uraditi bezbjednosne procjene i u vezi s dešavanjima na Graničnom prelazu Maljevac.

“Imamo sporazume sa ostalim policijskim agencijama i ako bude trebalo zatražićemo njihovu pomoć. Imamo izuzetno dobru saradnju i sa policijom u Republici Hrvatskoj”, dodao je Koračić.

Koračić je kazao da je u kontaktu s federalnim ministrom unutrašnjih poslova, kao i ministrom bezbjednosti BiH.

Mujo Koračić je dodao i da migrantima neće biti dozvoljeni ulasci na područje USK, bez adekvatnog i zvaničnog smještaja, s obzirom da su javne površine nelegalno zaposjeli.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!