Magazin

Medvjedica služi doživotnu kaznu među 730 opasnih kriminalaca

Ženka smeđeg medvjeda Ekaterina prije deceniju i po osuđena je na doživotnu kaznu zatvora, koju služi među 730 opasnih kriminalaca u jednom od najstrožih kazahstanskih zatvora.

Ekaterina je osuđena za dva napada na turiste u kampu 2004. godine, nakon što je napuštena od ljudi koji su se za nju brinuli u cirkusu.

Ona je jedini zatvorenik koji služi doživotnu kaznu među 730 robijaša, među kojima ima i ubica osuđenih na 25 godina iza rešetaka.

Istovremeno, ona je jedini ženski robijaš u strogom Kostanej zatvoru u Kazahstanu, piše “The Sun”.

Uprava zatvora tvrdi da je medvjedica potpuno promijenila svoj karakter u ovoj ustanovi i da je sada jedna druželjubiva životinja.

“Nije agresivna uopšte. Drugi zatvorenici je stalno posjećuju. Sada se osjeća dobro, vesela je, skače i trči. “, rekao je upravnik zatvora Aslan Medibajev, dodajući da se Ekaterina prije mjesec i po dana probudila iz zimskog sna.

Za razliku od drugih zatvorenika, Ekaterini nisu dozvoljene nikakve posjete iz spoljnog svijeta. Inače, ova medvjedica je postala i zaštitni znak zatvora Kostanej, smještenog oko 435 milja od prijestonice Kazahstana Nur-sultana, bivše Astane.

Ekaterina je osuđebna za dva napada na ljude 2004. godine. Najprije je napala jedanaestogodišnjeg dječaka koji je pokušao da je nahrani, da bi nekoliko dana kasnije napala i čovjeka koji je pijan htio da se rukuje s njom. Obojica su se izvukli sa povredama. Zbog straha da bi napadi mogli da se ponove, vlasti su odlučile da je zatvore doživotno u pomenuti zatvor.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!