Društvo

Vladika Јoanikije: U Crnoj Gori nikada nije bilo ovakve mržnje prema srpskom narodu

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije rekao je da u Crnoj Gori nije bilo ovolike mržnje prema srpskom narodu kao što je to danas.

Vladika je napomenuo da je srpski narod naučio da trpi i da se nada, vjeruje, da se moli i prašta, te da će, bez obzira na iskušenja, ići naprijed.

On je naglasio da srpski narod u Crnoj Gori nema čega da se stidi niti da se plaši, te da jedino neće da proizvodi i izaziva još veće zlo i da se zavađa sa zabludjelom braćom.

– Pretrpjeće zabludjelu braću koja malo, malo, pa hoće da ruše neku crkvu ili da progone sveštenike ili da otimaju hramove. Gdje to ima da rade tako, a hoće, kažu, u Evropu. Oni su Evropejci – rekao je vladika Јoanikije u Hramu Svetog Nikole u Bijelom Polju.

On je pomenuo i rječnik “skorojevića”, koji se, kaže, “stalno nešto fokusiraju”.

– Kad god neko ode u Brisel kaže “da se fokusiramo na ovo”, “da se fokusiramo na ono”. Kad bi toliko pažnje bilo na dobro, bilo bi nam svima dobro, a od tih “fokusiranja” je slaba vajda. Pogledajte samo kakav je rječnik tih skorojevića, ali moramo se moliti Bogu – rekao je vladika Јoanikije.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!