Hronika

Treće suđenje specijalcima MUP-a RS zbog pljačke kombija “Sector securitya”

Slučaj “specijalci”: Proces treći put kreće iz početka

Treće “jubilarno” suđenje specijalcima MUP-a RS i njihovom saradniku, optuženima za pljačku 616 548 KM iz blindiranog kombija “Sector securitya” na auto putu Banjaluka – Gradiška, počeće 29. novembra ponovnim saslušanjem svih svjedoka.

Tako je odlučilo novo sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci predvođeno Snježanom Kudrić, budući da je staro vijeće izuzeto iz predmeta odlukom Vrhovnog suda RS koji u dva navrata oborio osuđujuću presudu.

Osim ponovnog saslušanja svjedoka u novom sudskom postupku ponovo će biti izvedeni i svi dokazi tužilaštva i odbrane. Tužilac Živana Bajić najavila je da će im za izvođenje svih dokaza biti potrebno pet radnih dana, dok je odbrana smatra da svoje dokaze može izvesti za dva dana.

Za pljačku su optuženi specijalci Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te civil Oleg Banda. Oni su u dva navrata oglašavani krivim za razbojništvo, ali je obje presude, nakon žalbi odbrane, oborio Vrhovni sud RS i cijeli postupak vratio na novo suđenje.

Izvor
Srpska cafe
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!