Privreda

Kosovo uvodi porez na uvoz proizvoda u BiH

Vlada Kosova je danas usvojila odluku o uvođenju zaštitnih mjera za uvoz svih proizvoda proizvedenih u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini

Kako je saopšteno iz Vlade, zaštitne mjere podrazumijevaju porez od deset procenata na sve proizvode uvezene na Kosovo, a koji potiču iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Od ovih mjera biće izuzeti proizvodi međunarodnih brendova proizvedenih u ove dvije zemlje.

Ministar trgovine i industrije Endrit Shala predstavljajući predlog zaštitnih mjera naveo je da će se porez uvesti na sve proizvode, među kojima su mlijeko i mliječni proizvodi, jabuke, higijenski proizvodi, tekstil, brašno, građevinski materijal, slatki keksi, sokovi, lijekovi, voda, alokohol, duvanski proizvodi, mašine, i drugo…

Loading...

Zamjenik premijera Enver Hoxhaj je kazao da Srbija mnogo para troši na lobiranje protiv Srbije, a budžet Srbije se puni i parama građana Kosova kroz uvoz robe iz Srbije. Takođe je istakao da se time štite i domaći proizvođači na Kosovu.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!