Društvo

Đajić: Promovisati zdravstvene usluge u inostranstvu

BANJALUKA – Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić istakao je u razgovoru sa delegacijom privrednika iz dijaspore da će UKC moći pružiti potpunu zdravstvenu zaštitu ljudima koji žive u inostranstvu po dosta pristupačnijim cijenama nego u zemaljama gdje rade, te da je u tu svrhu pripremio 35 moderno opremljenih jednokrevetnih aparmanta.

Đajić je naveo da je cilj UKC-a, osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme, dodatna edukacija zaposlenih.

“Naši ljekari se već edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali i kod nas dolaze eminentni stručnjaci iz svijeta. To će puno značiti za naše ljude, koji rade u inostranstvu u smislu da će u UKC dobiti potpunu zdravstvenu zaštitu koju bi dobili u zemljama gdje rade, ali po daleko pristupačnijim cijenama”, rekao je Đajić.

On je objasnio da će u jednokrevetnim apartmanima, koje je u tu svrhu pripremio UKC, biti smješteni svi zainteresovani, ali po pristupačnim ekonomskim cijanama.

Đajić je tokom jučerašnje posjete UKC-u Republike Srpske delegacije privrednika iz dijsapore razgovarao i o mogućnosti jačeg povezivanja UKC-a i dijaspore, te promociji usluga ove zdrvastvene ustanove u inostranstvu.

Đajić je zahvalio privrednicima iz dijaspore koji su pronašli vremena da posjete ovaj medicinski centar, te ih upoznao sa radom ustanove i ponudio mogućnost dodatne saradnje da bi građani Srpske u inostranstvu dobili zdravstvenu zaštitu u UKC-u Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Privrednici iz dijaspore izrazili su zadovoljstvo uslovima u kojima UKC Srpske radi, svrstavajući ovu zdravstvenu ustanovu u rang sa svim vodećim klinikama u zemljama gdje su zaposleni, te su obećali pomoć u realizaciji planiranih ciljeva uprave, sa posebnim akcentom na promociju UKC-a Srpske u zemljama EU i šire.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!