Društvo

Amidžić: Očuvati srpski jezik i pismo

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić izjavio je danas da je neophodno raditi na očuvanju srpskog jezika i pisma, te jačanju nacionalnog identiteta srpskog naroda.

“Srećni smo što smo danas ugostili srpsku djecu iz Hrvatske, a pogotovo jer je riječ o opštinama gdje je veliki broj povratnika”, rekao je Amidžić novinarima u Banjaluci, nakon prijema za 25 učenika osnovnih škola sa područja Pakraca i Lipika u okviru projekta “Jačanje obrazovanja na srpskom jeziku i pismu među djecom Pakraca i Lipika”.

Loading...

On je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka dio navedenog projekta.

Zamjenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović ocijenio je da je za srpsku djecu izuzetno značajno što su posjetili kluturne znamenitosti Banjaluke.

“Drago mi je što ćemo proširiti našu saradnju i što će predstavnici institucija iz ovog grada posjetiti zapadnu Slavoniju i srpske povratnike. Podrška nam izuzetno znači da bi ostali ono što jesmo”, rekao je Ivanović.

Navedeni projekat realizuje Vijeće srpske nacionalne manjine.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!