Društvo

Posjeta japanske delegacije: Poslali poruke mira

Nevladina organizacija „WA project Taishi“ u sklopu istoimenog projekta,koji se bavi širenjem dobre volje i poruka mira, kako u Japanu, tako i širom svijeta, u posjeti je Banjoj Luci.

Projekat je počeo prošle godine širenjem poruka mira putem tradicionalnog japanskog plesa i ispisivanja kaligrafskih simbola u Japanu, dok su ove godine posjetili Pariz i gradove u BiH, među njima i Banju Luku.

Članovi organizacije su juče odali poštu i položili kaligrafske simbole na grobu Jadranke Stojaković u Banjoj Luci, te posjetili Jadrankin kutak na RTRS-u. Delegaciju je u Jadrankinom kutku dočekala Maja Tatić, koja im je i rekla nešto više o Jadrankinom životu. Uručeni su pokloni (Jadrankina statua-koja je poklon Jadrankinog fan kluba iz Japana), haiku pjesma i Japanski simbol za ljubav. Pokloni su predati Jadrankinom kutku.

Delegacija je danas poslala poruke mira putem tradicionalnog plesa i ispisivanjem kaligrafskih simbola ispred spomenika “12 beba”. Ispisana poruka putem kaligrafskih simbola je uručena na poklon Gradu Banjoj Luci. Prevod poruke je: “mama, tata ne plačite više, ja sam blizu vas, jednog dana kad se opet rodim biću vaše dijete“.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!