Društvo

Klincov: Uskoro ćemo se oglasiti o Mehmedagićevoj diplomi

BANJALUKA – Rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovan Klincov rekao je da će se ova ustanova uskoro oglasiti u vezi sa rješenjem Inspektorata Republike Srpske kojim mu je naređeno da, zbog nepravilnosti, poništi diplomu izdatu direktoru Obaveštajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Osmanu Mehmedagiću i da u Službenom glasniku Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom.

Klincov je rekao Srni da je rukovodstvo ove visokoškolske ustanove na kolektivnom godišnjem odmoru do 20. avgusta, nakon čega bi trebalo da prime poštu i da se oglase.

Loading...

Kada je riječ o procedurama, on je naglasio da je u ovom slučaju inspekcija prvostepeni organ, a da se diploma poništava samo sudskom odlukom.

Inspektorat Srpske je 5. avgusta donio rešenje o poništavanju Mehmedagićeve diplome, izdate 21. septembra 2007. godine.

Prema saznanjima Srne, Inspektorat i zbog kolektivnog godišnjeg odmora rukovodstva Univerziteta za poslovne studije nije zaprimio žalbu na rješenje o poništenju Mehmedagićeve diplome, na koje ova visokoškolska ustanova ima pravo.

Fakultet može da pokrene i drugostepeni postupak pred resornim ministarstvom. Ukoliko Ministarstvo potvrdi rješenje Inspektorata i odbaci žalbu fakulteta, ova ustanova ima mogućnosti da pokrene upravni spor pred nadležnim osnovnim sudom, pa i da kasnije, ukoliko slučaj ne bude riješen u njegovu korist, pravnu borbu vodi pred višim sudskim instancama, koristeći sve pravne lijekove.

S druge strane, Fakultet može odlučiti da ne ulaže žalbu na rješenje Inspektorata i Mehmedagićevu diplomu proglasi ništavnom.

Tužilaštvo BiH je tokom ovogodišnje istrage o lažnim diplomama zatražilo od svih bezbjednosnih agencija dostavljanje diploma o završenom obrazovanju, što nije uradila jedino OBA.

Mehmedagić je tokom posljednjeg rata bio u obezbjeđenju Alije Izetbegovića, a dovođen je i u vezu sa ratnim zločinima i ubistvima sarajevskih Srba.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!