Hronika

Satelitski snimak FBI otkriva ubice policajaca

Automafijaši su jedini osumnjičeni za likvidaciju policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Specijalni agenti američkog Federalnog biroa za istrage (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, otkriva izvor blizak istrazi. Na snimcima se, kako se saznaje, vidi i ruta kojom su ubice pobjegle, a istražni tim steže obruč oko njih.

Jasna slika

Satelitom je zabilježen i pokušaj krađe Golfa 6 hrvatskih registarskih oznaka. Preko specijalizovanog kompjuterskog programa agenti FBI-ja rekonstruirali su zločin od momenta kad su automafijaši obili Golf do likvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu, kao i njihovog bijega.

Kako se nezvanično saznaje, prema dosadašnjim rezultatima istrage, agenti su analizirali tragove sa mjesta zločina i moguće motive ubistava te su sa sigurnošću utvrdili da se radi o pripadnicima automafije. Prema izvoru, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršioci, jer svi dosadašnji tragovi ukazuju na to. Sve istražne snage usmjerene su ka automafiji.

Šehović i Vujinović: Bili ponos MUP-a Kantona Sarajevo
Miroslav Miki Škobo sa Pala dao izjavu sarajevskoj policiji

Podzemlje u panici

Istovremeno, u bh. podzemlju, koje je pod najvećim pritiskom od Dejtona do danas, zavladala je neviđena panika, a privođenja automafijaša na ispitivanja su svakodnevna.

Među ispitanima je i Miroslav Miki Škobo sa Pala, koji se spominje u skoro svim akcijama suzbijanja automafije, a optužen je i u predmetu “Volan”. U prvom talasu privođenja autokriminalaca, Škobo je bio izvan granica BiH, ali je, čim se vratio, došao na ispitivanje pod nadzorom sarajevskih tužilaca. Kako saznajemo, on je dao izjavu te je provjeren njegov alibi, nakon čega je pušten na slobodu.

Provjeravaju se iznajmljene garaže

Satelitski snimci, saznaje se, nisu jedini tragovi kojima agenti raspolažu. Provjeravaju se i sve iznajmljene garaže za automobile na području Kantona Sarajevo, a tokom istrage je suženo područje gdje su lopovi krili ukradena vozila. Ispituje se jesu li u nekoj od garaža bili sakriveni crni Golf te, navodno, jedan terenac koji su korišteni pri likvidaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!