Magazin

Koliko trbušnjaka moramo napraviti da se konačno vidi razlika?

Ravan, čvrsti stomak nije samo estetski privlačan već i pokazatelj zdravlja jer su čvrsti trbušni mišići preduvjet za ravno držanje i općenito dobar koštano-mišićni sklad. Zbog toga je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti svaki dan da bi vježbanje dalo dobre rezultate.

Trbušni mišići jedna su od najvažnijih skupina mišića jer nam omogućavaju pravilno držanje pridržavajući kičmu te djeluju poput svojevrsneog podupirača koji drži čitavo tijelo.

Loading...

Trbušnjaci su najpopularnija vježba za trbuh, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vježba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana. Upravo zato želimo izbjeći izvođenje prevelikog broja trbušnjaka zbog čega je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti dnevno da bi rezultati bili vidljivi.

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vježbe za učvršćivanje abdomena. Pripazite i na prehranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, ni jedna vježba neće imati dugoročni efekat.

Pridržavate li se toga, definisane trbušne mišiće počet ćete vidjeti već nakon nekoliko nedjelja, a savjet da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovna navika.

Vrijedi podsjetiti da je prilikom vježbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo poduprijeti glavu i vrat. To činimo tako da prekrstimo prste na zatiljku čime podupiremo glavu i tako štitimo vrat od istezanja. Međutim, ruke nam nikada ne smiju služiti tome da guramo glavu prema naprijed kako bismo lakše podigli tijelo.

Takođe, trbušnjake uvijek treba raditi sa savinutim koljenima te bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako da ih stavite ispod kauča

Izvor
Aura
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!