Banjaluka

Banjaluka dobija dva nova mosta u naseljima Dolac i Srpske Toplice.

Za most u Docu treba devet miliona KM

Za gradnju mosta u Docu sa pristupnim saobraćajnicma, prema procjenama, biće potrebno oko devet miliona KM, a u toku su pregovori o većem kreditnom zaduženju sa EBRD-om.

Rekao je ovo danas gradonačelnik Igor Radojičić, govoreći o ključnim infrastrukturnim projektima koji bi trebalo da budu realizovani u narednim godinama.

“Pristupna saobraćajnica u Docu polazi kod Kastela, pa preko nekoliko objekata kuća i sadašnjeg Centra za mentalno zdravlje, prelazi preko Vrbasa na lokaciju gdje je sada Psihijatrijska klinika. Pored svoje upotrebne važnosti, ovaj most treba imati i svoju estetsku vrijednost, biće nešto što će biti na razglednicama iz Banjaluke, odnosno treba da bude jedan od prepoznatljivih simbola grada”, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, slijedi konkurs za idejno rješenje za ovaj most, a isto će biti učinjeno i za kongresno-konferencijsku dvoranu.

“Cilj nam je da se u idućoj godini bavimo izradom idejnog rješenja i projektovanjem, a da do 2020. počnemo rješavati imovinske odnose, što će biti dosta složeno. Naša želja je da u 2020. godini uđemo i u neke radove na ovoj lokaciji”, kazao je on.

Multifunkcionalna kongresno- konferencijska dvorana drugi je kapitalni projekat, čija je procijenjena vrijednost 35 miliona KM, a vjerovatno će pitanje finansiranja biti riješeno javno-privatnim partnerstvom.

Radojičić je najavio povećanje broja mjesta u vrtićima na području grada za barem 100, rekonstrukciju dva vrtića i izgradnju jednog novog, rješavanja prostora Građevinske škole, niz projekata u oblasti vodosnabdijevanja, izgradnju sportskih dvorana na Starčevici i Laušu.

Nastavlja se i izgradnja kružnih tokova, a planirana su četiri veća i nekoliko manjih kružnih tokova.

“Za iduću godinu, prioritet nam je kružni tok kod ‘Lesnine’ koji spaja istočni i zapadni tranzit. Cilj nam je ubrzana transformacija grada u komunalnim uslugama, saobraćaju, izgledu, estetici, urbanizmu, arhitekturi”, istakao je Radojičić.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!