Politika

Boran Bosančić: Banjalučki DNS će tražiti ostavku Marka Pavića

Gradski odbor DNS-a Banjaluka zatražiće ostavku predsjednika stranke Marka Pavića jer ako je neko odgovoran za stanje u DNS-u onda je to on, rekao je sekretar banjalučkog odbora DNS-a Boran Bosančić.

Bosančić je istakao da Gradski odbor Banjaluka ne želi da dozvoli dalju tajkunizaciju stranke.

Loading...

“DNS danas više podsjeća na SDS u periodu 2000-2006. nego na izvorne principe DNS-a. Ne trebamo se igrati voljom birača, imajući u vidu da je Pavić 2014. godine rekao da ćemo imati predsjednika Vlade Republike Srpske, a 2018. godine da ćemo imati kandidata za predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, potom i da ćemo imati predsjednika Vlade, a od toga nema ništa.

Politika treba da se vodi na realnim osnovama i mi želimo da se vratimo izvornim principima DNS-a i realnim obećanjima našim biračima koja možemo ispuniti”, naglasio je Bosančić.

Prema njegovim riječima, odluka Predsjedništva DNS-a o razrješenju zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića je neprihvatljiva za Gradski odbor DNS-a Banjaluka.

“Čubrilović je osnivač stranke i dao je ogroman doprinos njenom razvoju u Banjaluci. Mi ne želimo da prihvatimo da stranka bude vođena na način da svako može da bude potpredsjednik stranke osim onih koji su njeni dugogodišnji članovi.

Apsolutno ne želimo da prihvatamo takve principe i da kadrovsku i svaku drugu politiku vode ljudi koji su u DNS-u manje od pola godine. Pavić je to sve omogućio i mi ne možemo da na taj način dalje funkcionišemo i zbog toga tražimo od njega da podnese ostavku”, istakao je Bosančić.

On je dodao da uvažavaju Pavićeve dugogodišnje zasluge, ali da je vrijeme za moderniji i snažniji DNS.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!