Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Srpska atraktivno područje za lovnu privredu

Stevo Mirjanić rekao je da je Srpska veoma atraktivno područje za lovnu privredu i da postoje brojne inicijative iz okruženja da se dodatno unaprijedi taj aspekt privređivanja.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da je Srpska veoma atraktivno područje za lovnu privredu i da postoje brojne inicijative iz okruženja da se dodatno unaprijedi taj aspekt privređivanja.

On je prije otvaranja 22. Međunarodnog sajma lova, ribolova, ekologije i sporta “LORIMES 2018” i 22. Međunarodnog sajma turizma i ugostiteljstva rekao da ove manifestacije sublimiraju nekoliko različitih, ali veoma bitnih oblasti za društveni i ekonomski razvoj Republike Srpske.

On navodi da je sajam prilika da se na jednom mjestu prikažu sva dostićnuća koja su u ovoj oblasti razvijena na području Srpske i regiona, kao i za razmjenu iskustava.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić poručio je na otvaranju Međunarodnog sajma lova, ribolova, ekologije i sportaa da primarni cilj Saveza ostaje primjena Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES), čime bi bio omogućen izvoz visokotrofejne divljači. On je dodao da je Savez na sajmu predstavljen u punom kapacitetu.

Direktor “Banjalučkog velesajma” Dragomir Bojanić rekao je da je 22. Međunarodni sajam lova, ribolova, ekologije i sporta “LORIMES 2018” i 22. Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva ove godine okupio oko 130 izlagača iz svih republika bivše Jugoslavije.

On je dodao da je na sajmu po prvi put organizovano takmičenje sjekača.

Sajam će biti otvoren do nedjelje, 18. novembra, od 10.00 do 19.00 časova, a ulaz je dvije KM.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button