Politika

Prijedor želi Ivića za predsjednika NSRS

Regionalni odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) iz Prijedora predložio je Duška Ivića, kao kandidata DNS-a za predsjednika Narodne skupštine (NS) RS, a istovremeno, nekoliko opštinskih odbora ove stranke stalo je iza Nedeljka Čubrilovića koji je na zahtjev Marka Pavića, lidera DNS-a smijenjen sa mjesta zamjenika ove stranke.

Regionalni odbor DNS-a iz Prijedora izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i osvojena tri poslanička mandata iz ove izborne jedinice, a “izraženo je žaljenje što nije osvojen direktan mandat za Predstavnički dom PS BiH, jer prema analizama, Izborne jedinice 2. i 3. za NSRS nisu pratile trend glasanja”.

Loading...

Takođe, pružili su punu podršku Paviću u provođenju političkih i statutarnih odluka DNS-a, te u provođenju aktivnosti koje vode ka konstituisanju vlasti u RS i BiH.

Dok u Regionalnom odboru DNS-a u Prijedoru predlažu kandidata, pojedini opštinski odbori traže sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi se odlučivalo o smjeni Čubrilovića.

U ovom odboru takođe smatraju da događaji u DNS-u zahtijevaju i hitno održavanje vanredne stranačke skupštine na kojoj bi bili razriješeni svi koji su na prethodnim izborima radili protiv interesa stranke.

U petak je održana i sjednica Predsjedništva Opštinskog odbora DNS-a u Gradišci nakon koje je saopšteno da ovaj odbor nije zauzeo zvaničan stav, niti dao podršku Danetu Maleševiću, predsjedniku Regionalnog odbora DNS-a Lijevče da glasa za smjenu zamjenika predsjednika na sjednici Predsjedništva stranke.

Predsjedništvo OO u Gradišci predložilo je takođe sazivanje sjednice Glavnog odbora na kojoj bi bila razmatrana odluka o smjeni zamjenika stranke, a u saopštenju se predlaže i da se na toj sjednici analiziraju rezultati rada DNS-a na proteklim izborima i donese stav o eventualnim saznanjima da su pojedini kandidati na listama DNS-a narušili odnose u koaliciji DNS-SNSD-SP podržavajući na terenu kandidate Saveza za pobjedu.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!