Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Žalbe koče redovno održavanje igrališta

Sanacija dječjih i sportskih igrališta, nadstrešnica na autobuskim stajalištima i ostale komunalne opreme ove godine se ne radi u sklopu redovnog održavanja, jer javna nabavka za izbor izvođača skoro devet mjeseci čeka konačan ishod zbog žalbi izvođača.

Održavanje komunalne opreme ove godine izvodi se u okviru ugovora za hitne sanacije oštećenih dječjih igrališta, nadstrešnica na autobuskim stajalištima i popravku stubića.

“Inače, ovi se radovi izvode u okviru održavanja komunalne opreme. Međutim, ta javna nabavka je i dalje u proceduri zbog žalbi koje su izvođači na nabavku uputili Kancelariji za razmatranje žalbi BiH”, rekli su u Gradskoj upravi.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da je trenutno u toku druga žalba.

Bilčar ističe da ovo nije jedina nabavka koja traje dugo, podsjećajući na javnu nabavku za mjerenje buke i aerozagađenja, koja je trajala godinu dana iz istog razloga.

“Ponavlja se ista situacija u kojoj zbog međusobnih svađa izvođača svi trpe – i grad i građani”, naglasio je Bilčar.

U Gradskoj upravi su istakli da je javna nabavka objavljena 22. februara na portalu Agencije za javne nabavke i dodali da su se na nju javila četiri ponuđača.

“Predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma iznosi 128.205,10 KM bez PDV-a”, rekli su u Gradskoj upravi.

Bilčar je kazao da resorno odjeljenje u međuvremenu vrši samo hitne popravke polomljenih i uništenih rekvizita na dječjim i sportskim igralištima na području grada.

“Popravljeni su oštećeni rekviziti za igru na dječjem igralištu u naselju Aleja centar. Popravljena je sjedalica na klackalici i jedna ljuljaška, a druga je ukradena”, rekao je Bilčar.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button