Društvo

Pojačane kontrole brzine i alkoholisanosti vozača

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodiće u narednom periodu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu.

“Pozivaju se građani, vozači motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila, kao i da prilikom učestvovanja u saobraćaju ne konzumiraju alkohol”, saopšteno je iz Ministarstva.

Loading...

Tokom 10 mjeseci ove godine u Republici Srpskoj neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok 18,4 odsto saobraćajnih nezgoda. U tom periodu desile su se 1.574 saobraćajne nezgode zbog neprilagođene brzine, od 8.559 ukupno evidentiranih.

“Zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 11.974 vozača od ukupno 15.571 isključenih iz saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske još jednom apeluje da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa, da vozači vožnju prilagode zimskim uslovima i ograničenjima kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih u saobraćaju podigli na viši nivo.

Izvor
banjaluka.com
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!