Politika

Dodik poziva srpske funkcionere da podnesu ostavke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je funkcionere Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da podnesu ostavke i naveo da oni nemaju njegovo povjerenje jer su vodili politiku suprotnu politici Srpske.

On kaže da ne želi da sprovodi nikakvu silu, ali smatra da bi podnošenje ostavki bilo pristojno, s obzirom na to da je narod glasao za politiku koja je suprotna njihovoj.

Loading...

On je ponovio da oni nisu njegovi saradnici, ali ako žele to da budu moraće da se dokažu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH neprijateljska organizacija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, te da će Srpska uspostaviti vlastiti sistem odbrane kakav postoji u ostalim zemljama.

On je najavio da će tražiti od OBA izvještaj o radu i da će predložiti zakon kojim će biti promijenjene mnoge stvari u vezi sa obavještajnom službom.

On je ponovio da to nije obavještajna organizacija kojoj vjeruje, jer ona “pakuje” razne laži i priprema crne liste.

“Oni su smislili priču o paravojnim formacijama i tu laž smo godinu dana morali da rušimo. Ali, tu je odgovornost Srba koji su bili tamo. Kako je moguće da /ruski pisac Zahar/ Prilepin bude stavljen na spisak onih kojima je zabranjen ulazak u BiH, kako je moguće da je neko od Srba vidio taj spisak i nije reagovao?”, upitao je Dodik.

On je podsjetio da je oteta nadležnost entiteta u vezi sa obavještajnim radom i prenesena na nivo BiH.

On je napomenuo da će svako ko bude urušavao ustavni poredak Republike Srpske biti praćen i u vezi sa njim će biti sprovođene mjere kao i u svim državama.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!