Društvo

Banja Luka te zove: Tri velika koncerta za novogodišnje praznike

Banja Luka te zove – kao regionalni centar – na proslavu novogodišnjih praznika, jer je pripremila najbolji program, koji će Banjalučanima i svima onima koji dođu za praznike u naš grad omogućiti dobru zabavu.

Ovo je poručeno sa današnje konferencije za novinare, posvećene predstojećim novogodišnjim praznicima tokom koje je gradonačelnik Igor Radojičić najavio tri velika koncerta sa regionalnim muzičkim zvijezdama.

Gradonačelnik Igor Radojičić i poznati pop pjevač Željko Samardžić najavili su koncert ovog muzičara, koji će biti održan 31. decembra u Banjoj Luci. Uz Samardžića u novogodišnjoj noći nastupiće i Nikola Rokvić.

Za 30. decembar najavljen je koncert Harisa Džinovića, a za 1. januar naredne godine nastup Željka Joksimovića.

– Za Novu godinu u Banjoj Luci biće najbolji program u regionu i možemo reći da će Banja Luka biti regionalni centar u te tri noći. Obećavamo dobar provod i odlične izvođače. Nastupiće sjajna regionalna reprezentacija i riječ je o najpoznatijim estradnim zvijezdama. Uložili smo zaista veliki trud da na vrijeme razgovaramo sa njima i zahvalan sam izvođačima koji su sa Banjom Lukom dogovorili nastup za novogodišnje praznike – kazao je Radojičić.

Konceptualno, kako je istakao – ovo je već druga godina kako se oragnizuju tri noći koncerata, a već treća godina kako Banja Luka pokušava da se pozicionira kao regionalni centar i da, između ostalog, i kroz novogodišnji program privuče što veći broj turista.

-Već sada, prema našim informacijama, u Banjoj Luci je teško naći smještaj u hotelima. Očekujemo da će grad biti pun, kao što je i bio prošle godine i da će Banjalučani biti zbog toga veoma zadovoljni – rekao je gradonačelnik i dodao da u naš grad tradicionalno dolaze gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, te da im je ovo dodatni razlog da posjete i budu gosti Banje Luke.

Gradonačelnik je zahvalio i svim sponzorima, koji su do sada odlučili da zajedno sa Gradom uđu u projekat. Za sada je iz donacija za novogodišnji program obezbijeđeno više od 100.000 KM.

Zlatni sponzori su m:tel i Elta kabel, srebreni Koka Kola i Nektar, te bronzani Komercijalna banka, NLB, Centrum, Petrol i drugi prijatelji sa kojima Grad još pregovara.

Željko Samardžić pozvao je sve da dođu u Banju Luku, u kojoj je, kako je rekao – prvi put javno nastupio i to 1973. godine na Festivalu „Prvi aplauz“ pjesmom „Moja je Marija drugačija i nije kao druge sve“.

– To je u startu bila moja dobra veza sa Banjom Lukom – kazao je Samardžić.

Kako je istakao, ako za Novu godinu bude hladno konstatovali smo da je najbitnije da svi znaju pjesme napamet tako da će to biti, siguran sam, dobra i jaka podrška.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!