Hronika

Na sarajevskom aerodromu uhapšeno lice zbog terorizma

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su jedno lice na sarajevskom aerodromu zbog sumnje da je kao pripadnik terorističkih organizacija boravilo na ratom zahvaćenom području Sirije i Iraka, saopšteno je iz SIPE.

Iz Sipe je saopšteno da je ovo lice uhapšeno sinoć oko 20.15 časova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela organizovanje terorističke grupe i pripremanje krivičnog djela, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Uhapšeno lice osumnjičeno je da je od 1. jula 2013. godine, kao pripadnik terorističkih organizacija “Nusra front” i “Islamska država”, boravilo na ratom zahvaćenom području Sirije i Iraka.

Navedeno lice privedeno je u prostorije Sipe i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!